You Are Here: Home » Mjekësi » ÇFARË SHIKOJNË FOSHNJAT GJATË MUAJVE TË PARË TË JETËS SË TYRE?

ÇFARË SHIKOJNË FOSHNJAT GJATË MUAJVE TË PARË TË JETËS SË TYRE?

lorena-stroka-gazetare-pediatri-te-reja-nga-mjekesia-gazeta-albstrokaNga Lorena STROKA

Për të dhënë një përshkrim sa më të qartë në lidhje me atë që prindërit besojnë për shikimin e foshnjave në muajt e parë të jetës së tyre, por dhe se kur ata fillojnë të kuptojnë ndryshimet në mjedisin rrethues, specialistët shpjegojnë:

Është e rëndësishme që prindërit të dinë se fill pas lindjes foshnjat e kanë të vështirë të përqëndrohen te fytyra e prindërve, dhe se ajo që ata shohin është veç një hije. Shikimi i tyre përmirësohet gjatë muajit të tretë të jetës, është pikërisht koha kur ata fillojnë të shquajnë format me të cilat përballen, por dhe atëherë shikimi i tyre përqëndrohet vetëm në një gjë, si pasojë e kësaj mjedisi rrethues vazhdon të mbetet disi i turbullt për ta. Shikimi i fëmijëve permirësohet në shkallë të madhe në muajin e dymbëdhjetë të jetës, si dhe perfektësohet në moshën 2 vjeçare./albstroka.com/

© AlbStroka.com

*Ndalohet ribotimi i shkrimit pa lejen e autores.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top