You Are Here: Home » Mjekësi » FUND MBUSHJEVE TË DHËMBËVE!

FUND MBUSHJEVE TË DHËMBËVE!

Nga Lorena Stroka

FUND MBUSHJEVE TË DHËMBËVE! Një ekip shkencëtarësh nga dy Universitete të mirënjohura “Yale” dhe “Santiago” bëri “mrekullinë” e vet. Krijoi një kimikat të ri që premton se “vret” bakteret e dëmshme!

Sipas burimeve të sigurta, substanca quhet Keep32 dhe shkatërron bakterin streptococcus mutans, i cili shkakton kariesi dhe pengon krijimin e baktereve të reja që përgjegjësohen për dëmtimin e dhëmbëve.

Pas shumë vitesh kërkimesh, substanca në fjalë do të provohet edhe te njerëzit, me qëllim që brenda një kohe të shkurtër të qarkullojë në treg./Albstroka/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top