You Are Here: Home » Mjekësi » PSE NA DRIDHEN DUART?

PSE NA DRIDHEN DUART?

Nga Lorena Stroka

Dridhja e njërës apo të dyja duarve është një simptomë e zakonshme që shfaqet në shumicën e njerëzve, por, në disa raste mund të jetë një “sinjal alarmi” për sëmundje serioze.

Sëmundja e Parkinson-it është shkaku kryesor i dridhjes së duarve, gjendje e cila ngadalësohet me kalimin e kohës. Por, mund të mos jetë vetëm kjo, hulumtime të njëpasnjëshme kanë vërejtur se shkaqe shtesë të marramendjeve apo dridhjeve, mund të jenë efektet e padëshiruara anësore të konsumit të kafeinës, si dhe sëmundja e artritit, problem i cili sa vjen e përkeqësohet si pasojë e ngurtësimit të nyjeve. Megjithëse ende nuk është gjetur një kurë 100% rezultative për trajtimin e problemit, mjekët specialistë mund t’ju rekomandojnë marrjen e disa barnave të cakuara që ndihmojnë mjaftueshëm në përmirësimin e gjendjes./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top