You Are Here: Home » Mjekësi » PËRFITIMET SHËNDETËSORE TË KËRPUDHAVE VYSHKJE ZEMRE

PËRFITIMET SHËNDETËSORE TË KËRPUDHAVE VYSHKJE ZEMRE

ALBSTROKA-BLOG-PERFITIMET-SHENDETESORE-TE-KERPUDHAVE-GOCE-DETI-SHKRIME-NGA-LORENA-STROKA-BIOGRAFIANga Lorena Stroka

Megjithëse të gjithë kemi gatuar së paku një herë kërpudha gocë deti, vijojmë të mos kemi shumë informacion në lidhje me përfitimet e tyre shëndetësore.

Sipas hulumtimeve më të fundit, kërpudhat gocë deti (ose siç quhen ndryshe vyshkje zemre), përmbajnë një numër të madh substancash, të cilat përforcojnë sistemin vetëmbrojtës të organizmit, luftojnë disa lloje të kancerit, zvogëlojnë rrezikun për sëmundje koronare të zemrës, ruajnë vlerat normale të kolesterolit si dhe kanë veprim anti-inflamator.

Për të mos humbur vlerat e tyre ushqyese, tregohuni të kujdesshëm gjatë procesit të pastrimit. Me ndihmën e një thike prisni pjesën e poshtme të tyre, derisa të largohen të gjitha mbetjet e dheut. Në vijim, lajini me ujë të bollshëm. Ruhen mirë në temperaturë nga 5-7 gradë celsius./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top