You Are Here: Home » Mjekësi » Kardiologji » MAJTAS APO DJATHTAS, SI ËSHTË MË MIRË TË FLINI DHE PSE?

MAJTAS APO DJATHTAS, SI ËSHTË MË MIRË TË FLINI DHE PSE?

si-eshte-me-mire-te-flini-majtas-apo-djathtas-albstroka-blog-facebook-lorena-stroka-shkrmtare-gazetare-perkthyeseNga Lorena Stroka

A e dini që pozicioni i gjumit ndikon tretjen tuaj?

Në kohët e lashta, kur shkenca nuk ekzistonte as ide, njerëzit provonin gjithëfarë mënyrash për t’u dhënë zgjidhje problemeve të tyre. Për shembull, për përmirësimin e procesit të tretjes, murgjit e lashtë pas çdo vakti të konsumuar shtriheshin për rreth 10 minuta.

Gjithashtu, sipas mjekësisë tradicionale Kineze dhe mjekësisë alternative Indiane, të gjithë duhet të flini në anën e majtë. Nëse vetëpyeteni për ç’arsye dhe si ky pozicion ndikon tretjen? Përgjigjia është shumë e thjeshtë:

Siç  e dini, ana e majtë e trupit është ana kryesore limfatike. Pjesa më e madhe e lëngjeve limfatike të trupit lëviz brenda traktit të kraharorit që gjendet në pjesën e majtë.

Dhe jo vetëm kaq, lëngu limfatik që transporton glukozë, proteina, metabolite të tjera (produkte metabolizmi) si dhe produkte mbeturinash pastrohet nga nyjet limfatike dhe përfundon në krahun e majtë të zemrës./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top