You Are Here: Home » Mjekësi » STUDIM: ZBULOHET BIMA QË ELIMINON KANCERIN BRENDA PAK ORËVE

STUDIM: ZBULOHET BIMA QË ELIMINON KANCERIN BRENDA PAK ORËVE

LORENA_STROKA_FACEBOOK_BIOGRAFIA_KESHILLA_NGA_LORENA_STROKA_BIMA_QE_ELIMINON_KANCERIN_NE_VETEM_16_ORENga Lorena Stroka

E ndërsa shkencëtarët vijojnë hulumtimet e thella për zbulimin e kurës përfundimtare që do të eliminojë kancerin, pacientët presin me padurim ardhjen e asaj dite, e cila me sa duket nuk është dhe aq e largët…

Sipas një artikulli shkencor të botuar në “Shkenca e Jetës/Life Science”, artemisinina, derivat i “Sweet wormwood” (Peleni i ëmbël), që për shekuj me radhë përdorej në mjekësinë tradicionale kineze, mund të eliminojë 98% të qelizave të kancerit, vetëm brenda 16 orëve.

Kjo barishte në qoftë se përdoret veçmas, mund të zvogëlojë 28% të qelizave tumorale, ndërsa e kombinuar me hekurin, arrin shkatërrimin 100% të tyre. Gjithashtu, një tjetër dobi e kësaj bime, është fakti që nuk lë vend për efekte anësore. Në eksperimentet e kryera, u vërejt se artemisinina nuk shkaktonte dëmtime në qelizat e shëndetshme të mushkërive, siç ndodh rëndom me medikamentet e tjera.

Në të kaluarën, artemisinina është përdorur si një kurë e fuqishme kundër malaries. Ndërsa sot, dëshmohet se është efikase edhe kundër kancerit./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top