You Are Here: Home » Mjekësi » 7 “sekretet” e jetëgjatësisë

7 “sekretet” e jetëgjatësisë

Nga Lorena Stroka

Shoqata Amerikane e Kardiologjisë botoi një tabelë me shtatë udhëzime jetëgjatësie. Udhëzimet u bazuan në rezultatet e një hulumtimi, që tregoi se të gjithë personat mbi 50 vjeç që i ndjekin mund të jetojnë (të paktën) dhe 40 vjet më shumë, me cilësi të mirë jetese, pa probleme kardiake apo cerebrale.

Këshillat janë:

  • Të mos pish duhan.
  • Të ruash një nivel të ushtrimit fizik.
  • Të mos kesh kile të tepërta.
  • Të mbash dietë të shëndetshme.
  • Të kontrollosh herë pas here tensionin e gjakut.
  • Të masësh nivelet e kolisterolit (analizë gjaku).
  • Të kesh nivele normale të sheqerit në gjak.

© Ndalohet ribotimi i shkrimit pa autorizimin e autores.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top