You Are Here: Home » Mjekësi » SHKENCA DËSHMON SE FEMRAT ME KËMBË TË FORTA…

SHKENCA DËSHMON SE FEMRAT ME KËMBË TË FORTA…

albstroka-blog-lorena-stroka-biografia-shkrime-gazetare-perkthyese-shkrimtareNga Lorena Stroka

Në qoftë se deri më dje, pjesa më e madhe e njerëzve e shikonte ushtrimin fizik, si të vetmen rrugë për të arritur përsosjen e imazhit trupor, nga sot do t’i duhet të bëjë një kthesë 360 gradëshe në të menduar. Dobitë e të ushtruarit nuk kufizohen vetëm tek imazhi i jashtëm. Sipas në studimi të ri britanik, është gjetur se femrat që kanë forcë të madhe muskulore në këmbë, kur të plaken do të kenë tru më të shëndetshëm në krahasim me femrat e tjera…

Në hulumtimin e parë u vërejt se mes shumë faktorëve të mundshëm, forca e këmbëve është ajo që lidhet më tepër me ndryshimet në tru dhe aftësitë mendore për shkak të moshës.

Studiuesit e udhëhequr nga epidemiologia dhe gjerontologia, Dr. Kleir Stivs, të cilët bënë të mundur publikimin e përfundimit të studimit në revistën shkencore Gerontology, shqyrtuan nga afër për 10 vjet rresht 324 binjake vullnetare me moshë mesatare 55 vjeç./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top