You Are Here: Home » Mjekësi » SUPERPILULA QË DO TË NA BËJË TË JETOJMË 120 VJET!

SUPERPILULA QË DO TË NA BËJË TË JETOJMË 120 VJET!

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-foto-pilula-qe-rrit-jetegjatesineNga Lorena Stroka

Sipas shkencëtarëve rusë, në të ardhmen e afërt pritet të ndodhë një ndryshim i rëndësishëm në lidhje me mesataren e jetëgjatësisë së njerëzve. Në mënyrë të veçantë, ata pretendojnë se falë zbulimit të një pilule magjike, do të mund të jetojmë mbi 1 shekull.

Pilula do të ngadalësojë shenjat e plakjes së brendshme e të jashtme, duke çuar kështu rritjen e jetëgjatësisë në 120 vjet. Përbërja e saj do të ndikojë mitokondritë, të cilat janë përgjegjëse për procesin e plakjes. Në të njëjtën kohë, produkti në fjalë, do ta çlirojë trupin nga të gjitha sëmundjet e deritanishme që shoqërojnë pleqërinë.

Megjithatë, pavarësisht të sipërpërmendurave, shkencëtarët nënvizojnë se superpilula nuk duhet cilësuar si eliksir përjetësie, pasi me kalimin e kohës organizmi shfaqë sëmundje të reja e të panjohura më parë./albstroka.com/ S’ka problem dhe 120 vjet nuk pak apo jo?!

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top