You Are Here: Home » Mjekësi » PSE NUK DUHET TË KONSUMOJMË SHUMË PRODUKTE BULMETORE?

PSE NUK DUHET TË KONSUMOJMË SHUMË PRODUKTE BULMETORE?

pse-nuk-duhet-te-konsumojme-shume-produkte-bulmetore-albstroka-receta-lorena-stroka-gazetareNga Lorena Stroka

Të gjitha produktet bulmetore (qumështi, djathi, kosi, gjalpi etj.) janë të pasura me kalcium, vitaminë D, fosfor dhe proteina. Mbrojnë shëndetin e eshtrave, funksionin e mirë të zemrës dhe tranportimin normal të impulseve të muskujve.

Mirëpo konsumi i tepërt i tyre mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin tonë. Më konkretisht, zvogëlon përthithjen e hekurit, fakt që shkakton ulje të vlerave të hemokritit, hemoglobinës dhe qelizave të gjakut, domethënë anemi (pagjakësi)/albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top