You Are Here: Home » Mjekësi » DËSHMOHET SHKENCËRISHT SE KANELLA MUND TË PARANDALOJË KANCERIN E…

DËSHMOHET SHKENCËRISHT SE KANELLA MUND TË PARANDALOJË KANCERIN E…

DESHMOHET-SHKENCERISHT-SE-KANELLA-MUND-TE-PARANDAOJE-KANCERIN-E-ZORRES-SE-TRASHE-ALBSTROKA-BLOG-SHKRIME-NGA-LORENA-STROKA-GAZETARENga Lorena Stroka

Kanella e cila njihet për vetitë e saj anti-inflamatore dhe anti-mikrobiale, ndihmon në trajtimin e mostretjes, hipertensionit, lipideve, dhimbjeve të kokës, dhimbjeve të barkut etj., etj.

Megjithëse kanella vijon të jetë erëza e tretë më e përdorur në botën e gatimit, ende nuk janë kryer studime të mjaftueshme në lidhje me përfitimet e mundshme apo mundësitë e shfrytëzimit të saj si barnë për njerëzit në anembanë botës.

Sipas një eksperimenti të kryer në Universitetin e Arizonës, u gjet se kanella përmban një përbërës (cinnamaldehyde) që mund të parandalojë kancerin e zorrës së trashë.

Gjithashtu, shkencëtarët duan të shqyrtojnë më tej efektet e mundshme të kanellës për trajtimin e sëmundje së sheqerit apo sëmundjeve të tjera./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top