You Are Here: Home » Mjekësi » CILAT SËMUNDJE FSHIHEN PAS ZVERDHJES SË SYVE?

CILAT SËMUNDJE FSHIHEN PAS ZVERDHJES SË SYVE?

albstroka-blog-cilat-semundje-fshihen-pas-zverdhjes-se-syve-shkrime-nga-lorena-stroka-gazetare-shkrimtare-poete-përkthyese-shqiptareNga Lorena Stroka

A e dini që vizita te një mjek okulist mund të përbëjë mënyrën më të sigurtë për zbulimin e shumë sëmundjeve ende të pashfaqura?! A jeni vetëpyetur ndonjëherë se çfarë ndodh kur pjesa e bardhë e kokërdhokut të syrit merr ngjyrë të verdhë?

Zverdhja e syve është një prej manifestimeve fizike të Ikterit (verdhëzës) për shkak të sasisë së tepërt të bilirubinës në gjak. Bilirubina është një nën-produkt i qelizave të kuqe të gjakut që zakonisht shpërbëhet në mëlçi.

Dhe pse simptoma në vetvete nuk është e rrezikshme, zverdhja e syve mund të fshehë disa sëmundje serioze si:

  • Hepatit
  • Pankreatit
  • Gurë në veshka
  • Kancer në pankreas
  • Talasemi
  • Kancer në mëlçi
  • Temperaturë të verdhë
  • Atresi biliare/albstroka.com/

Sigurisht të gjitha këto janë veç mundësi, mjeku specialist është ai që kryen diagnozën përfundimtare./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top