You Are Here: Home » Mjekësi » CILA PJESË E TRUPIT TREGON SE SA GJATË DO TË JETONI?

CILA PJESË E TRUPIT TREGON SE SA GJATË DO TË JETONI?

cila=pjese-e-trupit-tregon-se-sa-gjate-do-te-jetoni-shkrime-nga-lorena-strokaNga Lorena Stroka

Sipas një hulumtimi të Mayo Clinic në Minnesota, në trupin e secilit prej nesh ekziston një pjesë e cila mund të përcaktojë jetëgjatësinë si dhe gjendjen e përgjithshme të shëndetit tonë.

Cila është ajo pjesë?

Po sigurisht perimetri i belit… Sipas shkencëtarëve gjerësia e belit lidhet me trashjen, kolesterolin, hipertensionin, problemet e zemrës, sëmundjen e sheqerit dhe kancerin.

Perimetri maksimal i belit për femrat është 80 cm, ndërsa për meshkujt 94 cm, përndryshe rrezikojnë të zhvillojnë ndonjë prej sëmundjeve të lartpërmendura.

Perimetri normal për femrat duhet të jetë 67 cm dhe për meshkujt 88 cm. Për çdo 5 cm shtesë, rreziku i vdekjes rritet 8%./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top