You Are Here: Home » Mjekësi » PSE DISA PERIME NUK DUHEN KONSUMUAR TË GJALLA?

PSE DISA PERIME NUK DUHEN KONSUMUAR TË GJALLA?

albstroka-shëndetësi-pse-disa-perime-nuk-duhen-konsumuar-te-gjalla-lorena-stroka-gazetare-albstroka-blogNga Lorena Stroka

Dhurata më e vlefshme që secili prej nesh mund t’i bëjë vetvetes është konsumi  i duhur i frutave dhe perimeve. Gjithsesi, duhet të dimë se ka disa perime që nuk duhen konsumuar të gjalla (të pagatuara), pasi mbartin shumë rreziqe për shëndetin tonë.

Domatet, spinaqi, karotat, asparagusi dhe kërpudhat janë pesë perimet që bëjnë pjesë në këtë kategori. Për shembull, likopeni  i gjetur tek domatet rritet me ngrohjen. Megjithatë, nuk duhet tepruar me gatimin, pasi përmes këtij procesi mund të shkatërrohen shumë vitamina të tjera të dobishme./albstroka.com/

Gatimi në avull përbën mënyrën më ideale për ruajtjen e vlerave ushqyese të perimeve.

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top