You Are Here: Home » Mjekësi » ÇFARË ËSHTË pH?

ÇFARË ËSHTË pH?

Roli i pH në organizem

Çfarë është pH? pH eshte masë e koncentrimit të joneve hidrogjenit në tretje, që shprehin aciditet apo alkalinitet. Thyer deri në formën më të thjeshtë, organet tona janë të përbërë nga, oksigjen të karbonit dhe hidrogjenit. PH mat veprimin e hidrogjenit dhe të bilancit të aciditetit dhe alkalinitetit në sistemin e jetesës. Kur testojme pH, rezultati është një numër nga 0 në 14. Neutral është 7 me numra më të ulët që përfaqëson një kusht acid dhe i lartë që përfaqëson një gjendje alkaline.Trupat tanë janë alkaline me dashje, por acid nga funksioni. Të gjitha të qelizat që përbëjnë trupin tone janë pak alkaline dhe duhet të qëndrojnë në këtë mënyrë të mbetet i shëndetshëm dhe te gjallë. Varg optimal i pH është 7,2-7,6, pak alkaline.

Ju mund ta provoni te pH juaj me letër lakmuesi

Rëndësia e hidrogjenit Në mënyrë që qelizat tona që të funksionojë ato duhet të komunikojnë me njëra-tjetren përmes elektroneve por elektronet nuk mund të lëvizin në trup pa hidrogjen.Qelizat duhet të ketë oksigjen, por nuk funksionon pa hidrogjen. Qelizat nuk mund të shumohen ose të rriten pa hidrogjen. Strukturën e qenies sonë, ADN-së tonë, është mbajtur e së bashku me lidhje Hidrogjenore. Hidrogjeni është fjalë për fjalë e karburanti i jetës. Kur ne kemi lindur ne kemi shumë hidrogjen, por kur rritemi sasia e Hidrogjenit ne trupin tone varferohet. Kur kjo ndodh, radikalet e lira e marrin atë nga fusha thelbësore duke përshpejtuar plakjen dhe sëmundjet. Eshtë pranuar tashmë se procesi i plakjes dhe pothuajse të gjitha sëmundjet jane rezultat i dëmtimit të lire te radikalit në qeliza.

Çfarë do të thotë kjo? PH mat gjendjen e tonë të lëngjeve trupore kritike (, gjak pështymë dhe urinën). Këto lëngje përbëjnë mjedisin tonë të brendshëm që është vendimtar për shëndetin tonë.thënë thjesht, një sistem acid është e favorshme për sëmundje, ndërsa alkaliniteti është i nevojshme për funksionin normal të shëndetit qelizor. Një pH neutral i pështymës më poshtë se (7,0) është një shenjë paralajmëruese se trupi juaj është acidifikuar duke u afruar ndaj sëmundjeve degjenerative dhe plakje të shpejtë.

Pse është kaq e vështirë të mbajë një pH të shëndetshëm? Trupat tanë janë në një gjendje të vazhdueshme të metabolizimin. Problemi është se procesi i metabolizmit krijon acid, i cili është i nevojshm për energji dhe procese te tjera biokimike.Nje metabolizëm normal dhe i shëndoshë krijon mbeturina acide të tilla si kolesteroli, urinës dhe acid acetik. Edhe me dietë më të mirë këto mbeturina acide janë të pashmangshme, por ato duhet të neutralizohen dhe të eliminohen nga trupi sepse pasoja të rënda do të rezultojë. Për më tej ushqimi, ajri dhe uji jone janë të ngarkuar me formimin e substancave si acidi klorit dhe një shumëllojshmëri në rritje të kimikateve. Pije te buta si coca cola (pH 2.5), janë jashtëzakonisht acid formuese dhe janë shtyllë ne dietat e fëmijëve tanë. zgjedhje e dobët e ushqimeve, përbërësit acid dhe përmbajtja e ulët e mineraleve të gjitha keto kontribuojnë në një gjendje të mbingarkesës se acidit.

Mbajtja e një sasie te duhur alkaline, pH është konsideruar si aspekti më i rëndësishëm i një trupi të shëndetshëm dhe një jetë të gjatë pa sëmundje. Një çekuilibër i alkalinitetit krijon një gjendje të favorshme për rritjen e baktereve, viruseve, dhe organizmave të tjera të dëmshme – edhe kancerit.

Akumulimet e mbetjeve të acidit janë gjithashtu të lidhura ngushtë me sëmundje degjenerative, mungesa e vitalitetit dhe plakjes në përgjithësi. Sistemet Organet tona të Mbrojtjes

Trupi i njeriut ka një aftësi të pabesueshme për të ruajtur jetën, por ata vijnë me një çmim. Demi qe ne mbledhim gjat viteve nuk e perjetojme per momentin por do te vije dita kur do te vuajme nga semundje te renda. Duke pasur një pH acid është site ngasesh makinen me driten e nafters te ndezur, per momentin nuk do te keni problem por do te vije nje kohe kur makina do te ndaloje. Për të ruajtur jetën tone gjaku dhe qelizat duhet te mbrohen nga aciditeti. Ne qofte se keto behen acide, ne do të vdesin.

Kalciumi dhe magnezi janë dy minerale kryesore alkalin. Për fat të mirë ne kemi atë që mund te quhet një bankë alkaline e mineraleve në eshtra dhe dhëmbë. Për te ulur mbingarkesen e acidit trupi do të të bërj tërheqje nga kjo llogari bankare. Por ndersa plakemi shohim se kockat behen me te brishta por mund te rezultoj edhe në osteoporozë.

Një mënyrë tjetër e trupit per te ngritur pHe gjakut është që të ngrij acidet dhe depozitimin e tyre në inde. Kjo i mundëson gjakut tone të mbetet në një gamë të pH të pranueshëm, por si këto derivateve të tjera të dëmshme grumbullohen, pH i përgjithshëm ulet dhe niveli I osigjenit bie, fara e një sërë sëmundjesh degjenerative eshte mbjellë.

Ky process gradual I uljes se mineraleve ne kockat tona eshte i avashte. Për shumë vite nuk kemi asnjë simptom, Përfundimisht ne fillojmë të përjetojnë dhimbje dhe dhimbje, nivelet e energjisë bien, dhe shenja të tjera te plakjes.

Këto nuk janë një pjesë e pashmangshme e plakjes. Ato janë shenja paralajmëruese. Zemra dhe sëmundje të qarkullimit të gjakut, çrregullime të sheqerit në gjak, fibromyalgia dhe lodhje kronike (madje edhe kancer) janë të gjitha të lidhura drejtpërdrejtë me një pH acid.

Çfarë është procesi i plakjes? Duke u plakur ne gradualisht thajme nivelet tona qelizore. Ndersa vitet kalojne, qelizat e trupit (ku të gjitha proceset biokimike ndodhin) bëhen të trasha. Si rezultat i shumt e ushqyesve jetike dhe oksigjenit të sjellë në to bie, ndërsa shumat e toksinave dhe produkteve të mbeturinave te metabolizmit rritet rritet. Rezultati është një rritje e semundjeve degjenerative. Mund të shmanget kjo? Mendoni këtë: “Dr Aleksis Carrell, një fiziolog i famshëm francez, kryu një eksperiment në të cilin ai mori qelizat nga zemra e një pule dhe i vuri në një solucion që përmbante minerale te lëndëve ushqyese në proporcion të njëjtë si gjak pule Çdo ditë ai e ndryshnte. solucionin duke mbajtur lëngjet konstant dhe hiqte mbeturinat e prodhuara nga qelizat. Rezultati, për të cilin ai fitoi çmimin Nobel, ishte zemra e puls ka jetoi për mbi 28 vjet.

Shkaku i plakjes Acidi fosforik prodhohet në metabolizmin e proteinave. Shuma të tepërta janë ngurtesuar si kripëra dhe mund të rezultojë në formimin e gurëve në veshka. Këto kripëra të acidit të ndërtuara mund te shkaktojne trashjene qelizave. Trashja e rezultuar krijon një paaftësi per hidratimin e qelizave. Ajo gjithashtu shkakton nje pengese per dergimin e ushqyesve dhe oksigjenit dhe heqjes se mbeturinave qelizore nga qelizat. Me fjalë të tjera, një rënie të vazhdueshme në rezultatet e funksionin qelizor – ne e quajmë këtë plakje. Lengjet alkaline do e lajne kete shtrese kripore duke e kthyer qelizen ne funksionim normal.

Si lidhen kushtet shendetësore me pH

Osteoporoza Nje mineral alkaline përgjegjës për neutralizimin e acideve në trup është kalciumi. Siç është thënë më herët, kur ne lejojmë të bjerë pH jonë në një gjendje acide trupi është i detyruar të tërheq kalciumit nga eshtrat dhe dhëmbët për të ruajtur jetën.Kjo shkakton osteoporozen.

Sëmundje kardiovaskulare Kolesteroli është një efekt anësor acid e metabolizmit yndyror. Ndersa trupi bëhet më acid, ai mbron veten duke ngurtesuar kolesterolit në gjak dhe e depoziton atë në enët e gjakut tonë. Gjatë një periudhe prej vitesh nje pllake ndertohet duke rezultuar në, ilaçe kirurgji ose sulme në zemër dhe tru. Kur pH është ngritur në një gjendje alkaline trupi eshte ne gjendje me te mire për të neutralizuar këto mbeturina dhe ti hedh ato jashtë sistemit.

Artrit Një tjetër efekt anësor i metabolizmit normale eshte urina acide. Si kolesteroli trupi merret me teprimet duke i ngurtesuar ato në një kripë qe formohet ne nyje. Rezultati është përdhes dhe artritit. Ky acid i grumbulluar mund të dëmtojë kërcin dhe të irritojë nyjet. Gjakut nuk mund të transportoj mbeturinat efektivisht në nyje, kjo është arsyeja pse acidet kanë tendencë për të grumbulluar aty.Pirja e ujit te pasur me alkaline mund të bëjë një punë të mirë të pastrimit të urinës me kalimin e kohës..

Funksioni imun Sistemi imunitar eshte nje system I sofistikuar pastrimi. Ai eshte I perbere nga qelizat e bardha. Çdo qelizë e bardhe është prodhuar nga trupi juaj per te eleminuar nje semundje te vecante. Për shembull është një qelizë të veçantë për të eleminuar kancerin, një tjetër për nje virus . Ndonjëherë, patogjenet shumëzohen më shpejt se trupi mund të prodhojë qeliza te bardha qe perputhen kesaj semundjeje si per shembull kanceri,gripi etj. A nuk do te ishte mire sikur ne mund ta ndihmonim sistemin imunitar qe ti parandalonte keto semundje? Bakteret, viruset,dhe kërpudhat që sulmojnë trupin tonë lulëzojnë në një mjedis acid. Në një mjedis pak alkaline (ose shumë acid) ata janë të dobësuar në mënyrë të konsiderueshme dhe nuk shumohen në mënyrë efikase.

Në nje mjedis pak alkaline pH, sistemi imun mund të eleminoj mikrobet potencialisht të dëmshme më lehtë, shpesh para se të ketmi asnjë simptomë. Ata janë dobësuar dhe nuk shumohen. Në fund të fundit shëndetin fiton.

Vitalitet Një kusht acid gjithashtu korrespondon me nivelet e ulëta të oksigjenit. Ka një korrelacion direkt midis oksigjen pH dhe në dispozicion. Një ambient alkaline ofron mijëra herë me shume oksigjen sesa eshte i nevojshëm për të gjitha funksionet trupore. Oksigjeni është thelbësor për prodhimin e energjisë. Në terma shumë të thjeshtë, prodhimi natyrore i energjisë në trupin tone eshte I mundur nga oksigjeni qe djeg hidrogjenin. Një aspekt tjetër i energjisë dhe vitalitetit kunder lodhjes është aktiviteti i duhur enzimave .Acidet shuajn enzimat, të cilat janë proteina të vogëla qe kontrollojne reaksionet kimike. Pa enzima nuk ka jetë. Mbajtja e një pH në varg 7,2-7,6 është kritike për të ngadalësuar degjenerim dhe mbajtjen e një vitalitet më rinore./wikipedia/

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top