You Are Here: Home » Mjekësi » KJO ËSHTË ERËZA QË NDALON HEMORRAGJINË

KJO ËSHTË ERËZA QË NDALON HEMORRAGJINË

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-mjekësore-gazetare-shqiptare-kush-eshte-lorena-strokaNga Lorena Stroka

Pjesa më e madhe e personave që priten me thikë apo sende të tjera të mprehta, zakonisht rend drejt kutisë së ndihmës së shpejtë për të nxjerrë prej andej ndonjë fashë. Të paktën kështu veprohet në rastet e prerjeve sipërfaqësore, po kur ato janë më të thella dhe hemorragjia nuk pushon, çfarë duhet bërë?

Për të gjithë ju që nuk e dini, ka një zgjidhje shumë të thjeshtë, e cila brenda 1-2 minutave arrin të ndalojë gjakderdhjen. Cila është ajo?

Përdorimi i agjentëve me veti mpikëse, për shembull, paprikës… mjafton të jetë biologjike dhe sigurisht jo-djegëse. E vetmja gjë që nevojitet të bëni, është hedhja e një sasie të vogël mbi prerje dhe mbajtja e një kartopecete sipër saj derisa të thahet, (po të keni pluhur argjili, aplikojeni në të njëjtën mënyrë, pasi është po aq efikas në ndalimin e rrjedhjes së gjakut)./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top