You Are Here: Home » Mjekësi » A e dini se çfarë është Sindroma Mobius?

A e dini se çfarë është Sindroma Mobius?

Nga Lorena Stroka

Sindroma Mobius është një anomali e rrallë gjenetike që shkakaton paralizë në fytyrë. Sindroma Mobius përgjegjësohet për dëme të pariparueshme në shëndetin e njeriut. Redukton aftësinë për të buzëqeshur, për të ngrënë akoma dhe për të hapur e mbyllur sytë.

Shkaktohet nga moszhvillimi i nervave kraniale, dhe është aq sëmundje serioze sa mund të çojë në anomali të gjymtyrëve, shikim të vëngërt, probleme frymëmarrjeje dhe erozion corneal./AlbStroka/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top