You Are Here: Home » Mjekësi » Ginsengu ndihmon për gjendjen e mirë fizike

Ginsengu ndihmon për gjendjen e mirë fizike

Nga Lorena Stroka

Ginseng është rrënja e thatë e bimës Panax Ginseng, e cila përbëhet nga tetë lloje të ndryshme. Përdoret si përbërës i ilaçeve kuruese, këtu e qindra vjet në Kinë, Japoni dhe Kore. Ajo çka duhet të dini është se nuk ka veti kuruese ndaj sëmundjeve, por ndihmon në vitalitetin e përgjithshëm. Më poshtë listohen dhjetë arsyet se pse Ginsengu duhet të përfshihet në menunë tuaj të përditshme.

Ginsengu ndihmon në:

1.      Përmirësimin e rezistencës

2.      Çlirimin nga lodhja dhe pagjumësia

3.      Çlirimin nga dhembjet e kokës

4.      Përmirësimin e kujtesës

5.      Përmirësimin e libidos

6.      Parandalimin e sëmundjes së diabetit

7.      Parandalimin e shenjave të plakjes së parakohëshme

8.      Stabilizimin e tensionit të gjakut

9.      Forcimin e sistemit vetëmbrojtës

10.  Uljen e rrezikut për shfaqje kanceri./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top