You Are Here: Home » Kuriozitete » Τρεις δρόμοι για την Αμερική – Οι πρώτοι άποικοι ονειρεύονταν θησαυρούς αλλά ο Παράδεισος αποδείχθηκε Κόλαση!

Τρεις δρόμοι για την Αμερική – Οι πρώτοι άποικοι ονειρεύονταν θησαυρούς αλλά ο Παράδεισος αποδείχθηκε Κόλαση!

Πριν από περίπου 150 χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση με το σχέδιο Homestead Act έδινε
το δικαίωμα σε αγρότες να καλλιεργούν εδάφη που δεν ανήκαν έως τότε σε κανένα, αρκεί να παρέμεναν
στα εδάφη αυτά για 5 χρόνια το λιγότερο. Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τους
τη φτώχεια και την εξαθλίωση για μια πολλά υποσχόμενη χώρα. Στη διάρκεια των χρόνων εκατομμύρια
άνθρωποι πήγαν στην Αμερική, ο καθένας για τον δικό του ξεχωριστό λόγο.

Οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι που πάτησαν το πόδι τους στη Βόρεια Αμερική περίμεναν να βρουν χρυσό και πολύτιμους λίθους, όμως οι περιπέτειές τους στα παρθένα εδάφη εξελίχθηκαν σύντομα σε αληθινό εφιάλτη. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από ασθένειες, πείνα και βέλη Ινδιάνων.

Ρουμπίνια και διαμάντια λαμπυρίζουν στην άμμο, υψώματα χρυσού θαμπώνουν τον ήλιο και στην ενδοχώρα, πίσω από βουνά και τα δάση, απλώνεται ένα απέραντο χαλί με το πιο γόνιμο έδαφος. Αν αλήθευαν οι φήμες για τον Νέο Κόσμο, οι άποικοι που αναζητούσαν καλύτερη μοίρα στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού θα ήταν οι ευτυχέστεροι άνθρωποι στον κόσμο.
Τον Μάιο του 1607, 104 άνδρες και αγόρια πάτησαν το πόδι τους στην Αμερική με μεγάλες προσδοκίες. Είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ στο ταξίδι που είχε αρχίσει μια βροχερή μέρα του Δεκέμβρη του 1606 από τον Τάμεση, αποζημιώνονταν όμως τώρα αντικρίζοντας έναν παράδεισο λουσμένο στο φως και με τέτοια θερμοκρασία που τους έκανε να πετάξουν αμέσως τις μάλλινες κάλτσες, τις μπότες, τις μπλούζες και τα χοντρά παντελόνια.
Οι Άγγλοι έψαχναν καιρό το πιο κατάλληλο μέρος για να εγκατασταθούν και τελικά, ανεβαίνοντας έναν πλωτό ποταμό στην ακτή Chesapeake, βρήκαν μια χερσόνησο που συνδύαζε τα πάντα. Τα νερά του ποταμού ήταν αρκετά βαθιά για να αγκυροβολήσουν και μεγάλα πλοία, υπήρχαν άφθονα δέντρα για να χτίσουν σπίτια και στρατόπεδο, η περιοχή δεν ήταν ορατή από τη θάλασσα, οπότε θα μπορούσαν να κρυφτούν από τα ισπανικά πολεμικά πλοία και να αμυνθούν σε περίπτωση επίθεσης από τους αυτόχθονες.

Αλυσοδεμένος ο αρχηγός

«Η περιοχή είναι σε γενικές γραμμές πολύ κατάλληλη για να δημιουργηθεί μεγάλη πόλη», σημείωνε ο John Smith ο οποίος είχε αποβιβαστεί αλυσοδεμένος στην όχθη του ποταμού. Τον είχαν συλλάβει κατά της διαδρομής επειδή προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αποστολής και τον περίμενε ο θάνατος με την κατηγορία της ανταρσίας. Στάθηκε όμως τυχερός επειδή όταν ξεδίπλωσαν το βασιλικό έγγραφο που είχαν φέρει από την Αγγλία με την άδεια να ιδρύσουν αποικία, διάβασαν ότι John Smith είχε οριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της αποστολής. Αυτό του έσωσε τη ζωή.

scienceillustrated.gr

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top