You Are Here: Home » Kuriozitete » TIGRI ISHTE I PËRSOSUR QYSH NË FILLIM

TIGRI ISHTE I PËRSOSUR QYSH NË FILLIM

Nga Lorena Stroka

Ndërtimi fizik i tigrit duket se ishte i përsosur për jetën e tij në krye të zinxhirit ushqimor, pasi në përgjithësi këtu e dy milionë vjet nuk ka ndryshuar dhe kaq shumë.

Në këtë përfundim ka arritur një ekip kërkuesish nga Kina, Danimarka dhe Britania, pas analizimit të një kafke që ngjan me kafkë tigri. Kafka e mirë-ruajtur 2.16-2.55 milionë vjeçare që u gjet kohët e fundit në veriperëndim të Kinës është pothuajse identike me kafkën e një tigri bashkëkohor, edhe pse është pak më e vogël në madhësi ka të njëjtat funksione./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top