You Are Here: Home » Kuriozitete » Gjuha e luleve (A)

Gjuha e luleve (A)

Nga Lorena Stroka

Sa herë të ka qëlluar të të dërgojnë lule në shtëpi apo në zyrë dhe të vrasësh mendjen për orë të tëra se ç’donte të të thoshte  x dërguesi?! Kuptohet, nuk e kam fjalën thjesht për një buqetë trëndafilash, por për lule të tjera, më pak të njohura… Gjithmonë, duhet të dini se çdo lule ka domethënien e vet. Përmes tyre njerëzit kalojnë mesazhe të caktuara, ato që nganjëherë s’guxojnë t’i shprehin me fjalë…

  • Adonida – Kujtim nga jeta e bukur
  • Azalea – Pasion i përkohshëm
  • Akacia – Dashuri Platonike
  • Akonita – Urrejtje ndaj njerëzve dhe fjalë të hidhura
  • Aloe – Mençuri dhe ndershmëri
  • Amaranthi – Besnikëri
  • Amarilis – Poezi shpirti
  • Anamona – Mohim dhe braktisje
  • Aborotoni – Simbol dinjiteti
  • Asfodelusi – Trishtim/AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top