You Are Here: Home » Kuriozitete » Portrete mbi fletët e katalogut telefonik

Portrete mbi fletët e katalogut telefonik

                                   Nga Lorena Stroka

Brenda fletëve të një libri çdokush mund të skicojë personalitetin e një figure reale ose imagjinare, por ajo çka bën artisti 51 vjeçar, Alex Qureal, është diçka më shumë. Përdor në mënyrë kreative fletët e katalogëve telefonikë, që zakonisht gjenden të pluhurosur apo harruar në ndonjë qoshe të shtëpisë. Artisti në fjalë, krijon skulptura prej letre, duke “skalitur” pak e nga pak fletët e katalogut telefonik ashtu si skulptori bën me mermerin. Pas një përkushtimi të gjatë të shoqëruar me durim dhe vëmendje absolute në çdo hollësi, artisti “lundron” nga faqja në faqe nëpërmjet portreteve të të famshmëve…

Patrick Swayze

Barack Obama

Jack Nicholson

Bob Dylan

Clint Eastwood

Kirk Douglas

Frank Zappa

Dalai Lama

Frida Kahlo

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top