You Are Here: Home » Kuriozitete » Sa letër prodhon një pemë?

Sa letër prodhon një pemë?

Nga Lorena Stroka

Në Skandinavi, për prodhimin e letrës përdoren kryesisht pemët e bredhave. Sasia e marrë lidhet drejtpërdrejt me madhësinë e pemës dhe masën e trungut. Normalisht, nga një pemë nxirren 40 kg letër (8.000 fletë A4) ose 80 kg në qoftë se bëhet fjalë për letër gazete./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top