You Are Here: Home » Kuriozitete » GJALLESA QË VETËKLONOHET

GJALLESA QË VETËKLONOHET

Nga Lorena Stroka

I përkasin llojit Clypeasteroida dhe jetojnë në thellësi të detit, duke hapur gropa në rërë. Për shkak të formës së rrumbullakët që kanë u quajtën Sand Dollar. Në të kundërt me gjallesat e tjera, kanë aftësi të veçantë vetëklonimi, pra të krijojnë kopje të përsosura të tyre. Pse e bëjnë këtë? Sigurisht për t’u mbrojtur nga armiqtë e mundshëm.

Gjallesat në fjalë jetojnë në bashkësi, ngjiten me njëra-tjetrën për qëllime riprodhimi dhe ushqehen me lëndë (substanca) që marrin nga uji dhe rëra. Trupi i tyre është i butë dhe ka ngjyrë kafe e gri./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top