You Are Here: Home » Kuriozitete » Cila kafshë ujore i ka sytë më të mëdhenj?

Cila kafshë ujore i ka sytë më të mëdhenj?

Nga Lorena Stroka

Kallamari gjigand (Architeuthis dux) që është nga llojet më të mëdha të kallamarëve i ka sytë më të mëdhenj se çdo kafshë tjetër në planet.

Sytë e tij kanë një diametër prej 25 cm, domethënë janë në madhësinë e topave të volejbollit. Me tetë këmbëzat e thjeshta dhe dy grabitqare, kallamari mund të arrijë deri në 18 m gjatësi dhe 900 kg peshë./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top