You Are Here: Home » Kuriozitete » FOTO/ Çfarë është shkëmbi “i gjallë” dhe përse shërben?

FOTO/ Çfarë është shkëmbi “i gjallë” dhe përse shërben?

albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-wikiNga Lorena Stroka

Pyura chilensis është një organizëm ujor që i shëmbëllen përsosmërisht gurit, dhe jeton në brigjet shkëmbore të Kilisë dhe Perusë. Nuk i pëlqen të lëvizë, përkundrazi parapëlqen të qëndrojë në një pikë të vetme, fakt që të krijon përshtypjen se bëhet fjalë për një copë të vërtetë prej shkëmbi! Dhe pavarësisht palëvizshmërisë, vijon të ushqehet normalisht përmes ujit që trupi i tij përthith.

Tani për sa i përket pjesës së riprodhimit, në pamundësi për t’u zhvendosur nga një vend në tjetrin, me qëllim gjetjen e një partneri, nëna-natyrë e ka bërë atë hermafrodit (pra, e ka pajisur me gjendra gjenetike femërore dhe mashkullore), duke i mundësuar kështu lindjen e pasardhësve pa ndihmë të jashtme./albstroka.com/

Për vendasit konsumi i organizmave në fjalë, të pagatuara ose të ziera, përbën një ushqim i shijshëm dhe cilësor.

© AlbStroka.com

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-kuriozitete-nga-bota-ujorealbstroka-blog-lorena-stroka-foto-gazetarealbstroka-blog-lorena-stroka-shkrimetare-biografia-wikipedia

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top