You Are Here: Home » Kuriozitete » Arti i palosjes së letrës

Arti i palosjes së letrës

Nga Lorena Stroka

Origami quhet arti i palosjes së letrës dhe është një shpikje e Japonezëve. Origami përdor palosjen e letrës për ndërtimin e punimeve të ndryshme artistike, pa lejuar prerjen e saj. Origami ushtrohej qysh në epokën e Edo (1603 – 1867). Në të kundërt, me origamin, prerja e letrës lejohet në kirigami. Origami mund të përdoret gjithashtu në  mjekësi (si metodë trajtimi), arkitekturë, matematikë etj. Në treg qarkullojnë letra të veçanta, të cilat mund të lehtësojnë punimet e origami. Teknikat që përdoren për realizimin e një origami janë nga më të ndryshmet, madje nga artisti në artist dhe nga viti në vit ato zhvillohen gjithnjë e më shumë. Shikim të këndshëm!

© petercallesen

© sublackwell

© ingrid-siliakus

© jenstark

© simonschubert

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top