You Are Here: Home » Kuriozitete » Liqeni me njolla!

Liqeni me njolla!

Nga Lorena Stroka

Një liqen i çuditshëm ndodhet në Kanada, pranë qytetit Osoyoos. Banorët e parë të zonës e quajtën khiluk dhe për shkak të vetive të tij kuruese, akoma dhe sot konsiderohet vend i shenjtë. Ai përmban sasi të mëdha mineralesh, si kalciumi etj. Gjatë muajve të verës, shumica e ujit avullon, duke lënë pas njolla të mëdha në ngjyra të ndryshme. Ngjyra e njollave varet nga sinteza e mineraleve nga të cilat përbëhen, ndërsa mineralet që ndodhen përreth tyre kristalizohen duke formuar kalime.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top