You Are Here: Home » Kuriozitete » Njeriu që mendoi transfuzionin e gjakut

Njeriu që mendoi transfuzionin e gjakut

Nga Lorena Stroka

Aleksandër Bogdanov (1873 – 1928)

Si emër mund të jetë krejt i panjohur për ju. Megjithatë, është njeriu që ka ndihmuar dhe vazhdon të ndihmojë miliona njerëz, në mbarë botën që të qëndrojnë të gjallë. Bogdanov, është njeriu që mendoi dhe realizoi transfuzionin e parë të gjakut. Sipas Institutit Ndërkombëtar, Bogdanov, fizikant rus, filloi eksperimentet e tij me qëllim që të gjente burimin e rinisë.

Realizoi në veten e tij njëmbëdhjetë transfuzione. Transfuzioni i dymbëdhjetë shkaktoi fundin e tij. Është e rëndësishme të theksojmë se nuk kryejmë kurrë transfuzion me gjak të infektuar nga sëmundje transmetuese apo gjak të një grupi tjetër.

© Ndalohet ribotimi i shkrimit pa autorizimin e autores.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top