You Are Here: Home » Kuriozitete » Gropat më të mëdha të Tokës

Gropat më të mëdha të Tokës

                                      Nga Lorena Stroka

Në qoftë se Grison, figura legjendare e gjigandit të revistave comics, do dëshironte të luante në plazh duke hapur gropa, ç’do të ndodhte? Ndoshta diçka e ngjashme me fotot e mëposhtme, të cilat tregojnë disa nga gropat më të rëndësishme që gjenden në Tokë.

 1. Imazh nga miniera  “Mirny”, qe funksionon për nxjerrje diamantesh në Siberinë lindore.

2. Gropa e madhe në qytetin Kimberlej, në zonën Northern Cape të Afrikës jugore.

3. Miniera për nxjerrjen e diamanteve në zonën North Slave të Kanadasë, rreth 300 km në veri të Yelloknife.

3. “Gropa e Madhe Ngjyrë Blu” në Oqeanin Paqësor, mbi ishujt Belize.

5. “Gropa e Shenjtë” artificiale në Monticello të Kalifornisë. Kur niveli i ujit tejkalon një kufi të caktuar, gropa hapet dhe “gëlltit” 130 metro kub ujë në sekondë.

6. Gropa absolute në rrugën Montrose Avenue në Guatemala. U krijua kur u thye një tubacion qëndror uji nën asfalt. Shumë poshtë! Me diametër 25 m dhe thellësi 100 m.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top