You Are Here: Home » Kuriozitete » KJO ËSHTË RACA E QENËVE MË TË SHPEJTË NË BOTË

KJO ËSHTË RACA E QENËVE MË TË SHPEJTË NË BOTË

lorena-stroka-shkrime-gazetare-qeni-me-i-shpejte-ne-botë-gazeta-albstrokaNga Lorena Stroka

Çdo racë dallohet për karakteristikat e veta. Disa raca shquhen për inteligjencë, afrimitet, aftësi gjuetie, e ca të tjera për shpejtësi!

Qentë më të shpejtë në botë janë ata të racës Greyhound, të cilët mund të zhvillojnë shpejtësi deri në 72km në orë. Ajo çka i bën këta qenë të rendin me shpejtësi marramendëse është ndërtimi i tyre trupor. Kafka e ngushtë aerodinamike, “forma e përmbysur” e trupit, gjoksi i hapur, beli i fortë dhe shputat e këmbëve, të cilat janë të dizajnuara për të thithur dridhjet, janë vetëm disa nga arsyet që kontribuojnë në shpejtësinë e tyre./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top