You Are Here: Home » Kuriozitete » MALLKIMI I… “NJERIUT PREJ BORE”

MALLKIMI I… “NJERIUT PREJ BORE”

Nga Lorena Stroka

Ka disa objekte dhe vende në botë që do donit të kishit ose  vizitonit se s’bën, të paktën një herë një jetë… Mirëpo jo rrallëherë ato përbëjnë rrezik serioz për jetën tuaj. Çuditërisht i ndjekë një lloj mallkimi. Rasti i mëposhtëm do t’ju bindë më së miri. Bëhet fjalë për mbetjet e një njeriu paleolitik të zbuluar nga shkencëtarët Zvicëranë në majat e larta të alpeve në vitin 1991. Qysh atëherë “njeriu prej bore”, i cili llogaritet të ketë moshë pesë mijë vjeçare, solli mbrapshtësi në jetën e shkencëtarëve që e zbuluan dhe u angazhuan me të. Një nga vdekjet e dokumentuara është ajo e kryesueses së ekipt hulumtues Kinez, thuhet se vdiq tragjikisht si pasojë e një orteku të rënë mbi të, pak kohë pas zbulimit… Këtu lindë pyetja, mos ndoshta “njeriu prej bore” nuk duhej zgjuar nga gjumi i përjetshëm?/AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top