You Are Here: Home » Kuriozitete » PSE NUK NGRIJNË PESHQIT NË ZONAT POLARE?

PSE NUK NGRIJNË PESHQIT NË ZONAT POLARE?

Nga Lorena Stroka

Pse nuk ngrijnë peshqit në rajonet polare?

Kjo është një pyetje që pak a shumë të gjithë e kemi bërë, pavarësisht se përgjigjet e marra më shumë na kanë ngatërruar sesa sqaruar. Shkencërisht, akoma nuk është saktësuar sesi të gjitha llojet e peshqëve që jetojnë në afërsi të poleve ia dalin mbanë. Për shembull merluci i Antarktidës mund të mbijetojë në ujëra të ngrirë falë një proteine që ka në gjak, e cila e mbron nga mosngrirja dhe e ruan në formë të lëngshme./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top