You Are Here: Home » Kuriozitete » FOTO/ NJIHUNI ME “GURËT” QË LULËZOJNË!

FOTO/ NJIHUNI ME “GURËT” QË LULËZOJNË!

albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1Nga Lorena Stroka

Bima me emërtimin Lithops, përbën pjesë e familjes Aizoaceae, rritet në Afrikën e Jugut, dhe është një ndër më të çuditshmet që keni parë deri më sot. Falë pamjes së saj mahnitëse, por, dhe tepër konfuzionale, nuk janë të paktë ata që e krahasojnë me… gurin! Sipas vendasve, ajo lulëzon pranë gurëve të tjerë natyralë. Pamja e saj e jashtme shërben si maskim i shkëlqyer nga armiqtë, të cilët vështirë se do të vendosnin të gëlltisnin një… gur!

Bima në fjalë, rritet në vend të thatë, dhe falë lagështisë së ruajtur në trup, mund të mbijetojë për një kohë të gjatë në kushte të skajshme thatësie. Lulëzon nga vjeshta deri në filim të dimrit, dhe merr ngjyra të ndryshme, në varësi të llojit dhe formës./albstroka.com/ Mrekulli të tilla vetëm natyra di të bëjë!

© AlbStroka.com

albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1

albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-1

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top