You Are Here: Home » Kuriozitete » FOTO/ KY ËSHTË VENDI MË “I VETMUAR” NË BOTË!

FOTO/ KY ËSHTË VENDI MË “I VETMUAR” NË BOTË!

ALBSTROKA-GAZETA-VENDI-ME-I-VETMUAR-NE-BOTE-SHKRIME_NGA_LORENA_STROKANga Lorena Stroka

Tristan da Cunha është një arkipelag ishullor, i cili përbën pjesë e territoreve të jashtme të Britanisë. Gjendet në Oqeanin Atlantik dhe është rreth 2000 kilometra larg kontinentit të Afrikës. Ishulli në fjalë, përbën zbulim i portugezit Tristão da Cunha (1506), dhe njihet si vendi më i mënjanuar nga pjesa tjetër e njerëzimit.

Tristan da Cunha është një ishullth mahnitës, me më pak se 300 banorë, pa aeroport dhe me ekonomi të bazuar ekskluzivisht në peshkim, blegtori dhe bujqësi. Terreni i tij është kryesisht fushor, pa munguar nëpër të kodrat e thepisura, shpatet e pjerrta dhe pyjet e dendur, elemente që e bëjnë atë një nga zonat më të vështira për ta vizituar./albstroka.com/

© AlbStroka.com

TRISTAN-ALBSTROKA-GAZETA-LORENA-STROKA-GAZETAREALBSTROKA-GAZETA-LORENA-STROKA-SHKRIME3

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top