You Are Here: Home » Kuriozitete » SI TË DALLONI GJARPËRIN HELMUES NGA AI JO HELMUES

SI TË DALLONI GJARPËRIN HELMUES NGA AI JO HELMUES

lorena-stroka-biografia-facebook-shkrime-kuriozitete-për-kafshëtNga Lorena Stroka

E mira është që të qëndroni larg nga gjarpërinjtë, por në rast se shmangia është e pamundur, atëherë është e domosdoshme të mësoni si të dalloni helmuesit nga jo-helmuesit.

Te gjarpërinjtë helmues, pjesa e përparme e bishtit është e mbuluar me luspa të padegëzuara. Sytë e tyre ngjajnë me të maceve, si dhe ndarja mes kokës dhe qafës, është lehtësisht e dukshme, në qoftë se i shikoni nga lart.

Sigurisht, çdo rregull ka dhe përjashtime, nuk është unanim, gjithsesi mund të thuhet se ky është një udhëzues mjaft i mirë për të dalluar ndryshimin./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top