You Are Here: Home » Kuriozitete » SI SOT…

SI SOT…

SI SOT… (8 Shkurt)

·      Në 1615…  lindi Tomas Rolf, fëmija i vetëm i legjendares Pokahontas dhe bashkëshortit të saj Xhon Rolf.

·      Në 1649… i prenë kokën mbretit të Anglisë, Karlit I, me akuzën e tradhëtisë.

·      Në 1820… Eduard Bransfild zbuloi Antarktidën.     Në 1823… zbulohet ikona mrekullibërëse e Shën Marisë (Tinos).

·      Në 1835… realizohet tentativa e dështuar e vrasjes së Presidentit të SHBA Andriu Xhakson. Bëhet fjalë për tentativën e parë ndaj Presidentit të SHBA

·      Në 1847… zona e Kalifornisë Guerba Buena riquhet San Françisko.

·      Në 1882… lindi presidenti i 32 i SHBA Franklin Delano Ruzvelt. U betua President për 4 mandate të njëpasnjëshme.

·      Në 1889… vetëvriten në Majierlik princi i fronit të Austro-hungarisë, Rodolfi së bashku me të dashurën e vet Maria.

·      Në 1902… Japonia dhe Britania e Madhe nënshkruajnë traktatin e mbrojtjes aleate dhe bien dakort për respekt reciprok ndaj interesave të tyre në Kinë dhe Kore.

·      Në 1924… lindi shkrimtari i famshëm (për fëmijë) i librave të fantazisë shkencore Liond Aleksandër.

·      Në 1965… themelohet me ligj 35 vjetori i punonjësve publik.

·      Në 1975… vdes në moshën 76 vjeçare aktori Orestis Makris.

·      Në 1989… mbyllet Ambasada Amerikane në Kabul, kryeqytetin e Afganistanit.

·      Në 1989… Dënohet me 17 vjetë burg olimpiku Brus Kibal, sepse shtypi dy adoleshentë të dehur.

·      Në 1991… vdiq fizikanti Amerikan Xhon Brandin, i cili u nderua dy herë me titullin NOBEL (1956, 1972)

·      Në 1996… vritet Xhino Galaher, i cili mendohej se ishte udhëheqësi i IRA.

·      Në 2003…  Belgjika njeh të drejtat ligjore të martesës midis homoseksualve 

Thënia e ditës:

“Fantazia shkencore e se sotmes është e vërteta shkencore e së nesërmes”

(Stephen W. Hawking)

 

© L.S

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top