You Are Here: Home » Kuriozitete » Një krijesë e bukur dinake!

Një krijesë e bukur dinake!

Nga Lorena Stroka

Dragoni i detit ose pegasi është një krijesë e ngjashme me hipokampusin dhe jeton në ujërat e Australisë. Nganjëherë quhet “dragoi i mbuluar me gjethe” për shkak të këmbëve që e lejojnë t’i përshtatet mjedisit natyror. Edhe pse këmbët e tij ngjajnë me flatra i shërbejnë vetëm për maskim dhe jo notim. Dragoni i detit lëviz shumë ngadalë duke i bërë në këtë mënyrë armiqtë e tij ta ngatërrojnë me bimë thellësie./AlbStroka/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top