You Are Here: Home » Kuriozitete » Ishulli më i largët i planetit!

Ishulli më i largët i planetit!

                                Nga Lorena Stroka

Ishulli më i largët i botës ndodhet në pjesën jugore të Oqeanit Atllantik, dhe quhet Tristan Da Kunda, është aq i vogël – 98 km² sa nuk ka as (airstrip). Popullësia e tij është rreth 300 banorë të përhershëm, ku shumica e tyre vuajnë nga astma kronike dhe glaukoma e trashëguar. Dikur ishulli i përkiste Britanisë së Madhe, por më vonë gjërat ndryshuan ashtu si dhe jetesa në atë vend të mënjanuar ku mundësitë për gjithçka janë të kufizuara, edhe pse banorët mund të bëjnë porosira online – në linjë, shpërndarja e tyre është tejet e ngadaltë.

Ndoshta kjo është edhe… kostoja që të banosh në një ishull privat në mes të askundit – jo se fituam ndonjë gjë të veçantë dhe ne që jetojmë në zemër të kryeqyteteve të Evropës!!!

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top