You Are Here: Home » Kuriozitete » A E DINI PSE ELEFANTËT I KANË VESHËT TË MËDHENJ?

A E DINI PSE ELEFANTËT I KANË VESHËT TË MËDHENJ?

pse-elefantet-i-kane-veshet-te-medhenj-albstroka-blog-lorena-stroka-foto-biografia-wikipediaNga Lorena Stroka

Ka dy arsye kryesore pse veshët e elefantëve kanë përmasa aq të mëdha: Së pari, për të dëgjuar më mirë! Në natyrën e egër, vihet re nevoja e kafshëve për të qenë në dijeni të gjithçkaje që ndodh përreth tyre, sidomos të tingujve të ardhur për së largu… Dhe së dyti, për t’u mbrojtur prej të nxehtit të tepërt, domethënë shërbejnë si tip kompresash të ftohta në kokat e tyre./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top