You Are Here: Home » Kuriozitete » Liqeni më i madh me llavë në botë!

Liqeni më i madh me llavë në botë!

Nga Lorena Stroka

Krateri i vullkanit Nyiragongo është rreth 2 km i gjerë dhe përmban liqenin më të madh me llavë në botë. Ka një lartësi prej rreth 3.250 m dhe thellësi 600 m… Vullkani ndodhet në zonën e Liqeneve më të mëdhenj të Afrikës, më konkretisht është pjesë e Parkut Kombëtar Virunga, në Republikën Demokratike të Kongos, rreth 20 km në veri të Gomas, në kufijë me Ruandën. Nyiragongo konsiderohet si një nga vullkanet më të rrezikshëm në botë, pasi së bashku me fqinjin Niamuragira përgjegjësohen për 40% të shpërthimeve vullkanike që kanë ndodhur në Afrikë.

Shkencëtarë dhe fotografë të ndryshëm nga e gjithë bota, kanë udhëtuar herë pas here për të parë nga afër një nga liqenet më spektakolare të planetit. Ku “përpindëshi i nxehtë” zien vazhdimisht…

© Albstroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top