You Are Here: Home » Kuriozitete » Çfarë simbolizojnë ngjyrat?

Çfarë simbolizojnë ngjyrat?

Nga Lorena Stroka

E kaltra: krijon zbutje nervash, shplodhje. Shprehë besim, qetësi, paqe, arsyetim dhe ndërgjegje.

Jeshilja: tregon optimizëm, forcë dhe qëndrueshmëri. Përfaqëson harmoninë, shpresën, relaksimin dhe ekuilibrin.

Portokallia: funksionon si faktor antidepresiv dhe përmirëson gjendjen shpirtërore.

E kuqja: aktivizon pesë shqisat dhe krijon dëshirë për veprim. Simbolizon forcën, mbijetesën, dhe pasionin për komunikim.

E verdha: nxit shpejtësinë e të menduarit, simbolizon optimizmin, besimin, mirëkuptimin, dhe krijimtarinë.

Ngjyra rozë: ndihmon në balancimin e emocioneve.

E bardha: përfaqëson pastërtinë, sinqeritetin, ndershmërinë, mirësinë dhe paqen.

Ngjyra kafe: krijon shplodhje,

E zeza: përthithë energjinë rrethuese. Shpreh frikë, por dhe shpërfillje. Për të dëbuar ankthin apo humorin e keq, mos e zgjidhni, sidomos për shtëpinë. Thuajini po veç ngjyrave të ndezura, të cilat krijojnë atmosfere të ngrohtë dhe optimizëm./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top