You Are Here: Home » Kuriozitete » NJIHUNI ME “METHUSELAHËT” E BOTËS UJORE!

NJIHUNI ME “METHUSELAHËT” E BOTËS UJORE!

Nga Lorena Stroka

Përparimi i mjekësisë dhe shkencave të tjera, përfshirë këtu dhe teknologjinë, ka ndihmuar më së shumti në rritjen e jetëgjatësisë së njerëzve, të cilët ndryshe nga më parë, tani mund të jetojnë mbi 90 vjet, duke mos rrezikuar më të vdesin nga sëmundje (dikur) të pashërueshme.

Në qoftë se për ne njerëzit të kapërcesh të 100-at cilësohet… “bëmë”, për disa specie të mbretërisë së gjallesave ujore, kjo është një hiç! Nuk më besoni? Ja hidhini një sy listës së mëposhtme për të kuptuar arsyen:

  1. Rougheye Rockfish, 150-200 vjet
  2. Iriqët e kuq, 200 vjet
  3. Balenat Bowhead, 200-250 vjet
  4. Koi, 226 vjet
  5. Krimbat e solinave Vestimentiferan, 250 vjet
  6. Freshwater Pearl Mussels, 270 vjet
  7. Breshkat, 280 vjet
  8. Ocean Quahog, 500 vjet
  9. Sfungjerët e oqeanit, 1.500 vjet
  10. Kandilët e detit, çdo 50 vjet rigjenerohen dhe rriten nga fillimi, gjë që do të thotë se janë “të pavdekshëm!”/albstroka.com/

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-1albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-2albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-3albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-4albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-5albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-6albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-10albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-8albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-9

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top