You Are Here: Home » Kuriozitete » PESHKU FATSJELLËS

PESHKU FATSJELLËS

Nga Lorena Stroka

Peshku Dragoi i Kuq, i njohur gjithashtu dhe si Arowana, sipas traditës Kineze mendohet se është fatsjellës. Bëhet fjalë për një peshk pothuajse 1 m i gjatë dhe që mund të jetojë deri në 25 vjet. Megjithatë, ajo që e bën kaq popullor këtë peshk midis mijëra llojeve të tjera, është ngjashmëria e jashtëzakonshme që ka me dragoin. Shumë Kinezë të pasur deklarojnë se do të paguanin shuma të mëdha parash, vetëm dhe vetëm për të pasur në pronësinë e tyre një peshk të tillë.

Mendohet se prania e Peshkut të Kuq i sjellë mirëqenie pronarit të vet, ndaj nuk janë të paktë ata që e fusin dorën thellë në xhep dhe paguajnë akoma dhe 8000 dollarë për ta blerë atë. Si rezultat i kësaj, shumë peshq kërcënohen me zhdukje./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top