You Are Here: Home » Kuriozitete » ASGJË S’JETON, GJITHÇKA LUNDRON!

ASGJË S’JETON, GJITHÇKA LUNDRON!

Nga Lorena Stroka

Deti i Vdekur ndodhet midis Jordanisë, Izraelit dhe Bregut Perëndimor, dhe është një nga dukuritë më interesante të planetit. Ndodhet 423 m nën nivelin e detit dhe është pika më e ulët në sipërfaqen e Tokës. Përfytyroni, sasia e kripës në të arrin deri në 33.7%, çdo lloj formë jete aty është e pamundur ndaj dhe quhet Deti i Vdekur.

Përqëndrimi i kripës në det është 8.6 herë më i madh se ai në oqean. Në rastin e një deti tjetër sendet do të fundoseshin lehtë, ndërsa aty për shkak të kripësisë qëndrojnë në sipërfaqe pa asnjë problem./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top