You Are Here: Home » Kuriozitete » JA ÇFARË DUHET TË DINË TË GJITHË PERSONAT ME SY NGJYRË BLU

JA ÇFARË DUHET TË DINË TË GJITHË PERSONAT ME SY NGJYRË BLU

albstroka-blog-ate-qe-duhet-te-dine-personat-me-sy-blu-lorena-stroka-shkrime-biografia-wikipediaNga Lorena Stroka

Dhe pse në fillim të gjithë njerëzit kishin sy ngjyrë kafe, më vonë hyri në lojë gjeni OCA2 , i cili ndryshoi ndjeshëm sasinë e pigmentit nga kafe në blu. Nisur nga kjo, shkencëtarët kërkonin për vite me rradhë (pa sukses), burimin e syve blu te gjeni OCA2.

Në kërkim e sipër zbuluan diçka të pabesueshme: Të gjithë personat me sy ngjyrë blu e kanë prejardhjen nga një europian, i cili ka jetuar para 6.000-10.000 vjetësh. Sytë e tij kishin mutacionin fillestar që çoi në ngjyrën që të gjithë ne njohim sot, atë blu. Deri më tani, sytë e parë blu i përkasin një spanjolli 7.000 vjeçar./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top