You Are Here: Home » Kuriozitete » Nga e ka prejardhjen fjala seks?

Nga e ka prejardhjen fjala seks?

Nga Lorena Stroka

Për fjalën gjini Romakët përdornin fjalën sexussexus potior për seksin e fortë dhe sexus sequior për seksin e dobët. Me kalimin e kohës, fjala sexus u adoptua nga bota anglishfolëse. Fillimisht u bë sex, dhe prej andej doli fjala sexy.

Fjala latine sexus mendohet se i përket së njëjtës familje me foljen secare  që do të thotë “ndaj, pres” – që këtu ka kuptimin e ndarjes sipas gjinisë. Secare përdoret gjithashtu në fjalën section. Fjala sexappeal (tërheqje seksuale) u shfaq në fillim të shekullit të 20-të./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top