You Are Here: Home » Kuriozitete » Fëmijë me lëkurë… peshku!

Fëmijë me lëkurë… peshku!

Nga Lorena Stroka

Komunitetin mjekësor në Kinë ka befasuar rasti i një foshnjeje 14 muajsh, i cili nxjerrë… luspa. Specialistët mendojnë se vogëlushi Song Sheng nga Kina Lindore ndoshta vuan nga një sëmundje e rrallë gjenetike, gjatë së cilës trupi nuk merr dot frymë. Djali fatkeq filloi të “shfaqte” lëkurë peshku disa ditë pas lindjes së tij, për shkak të mungesës së poreve. Mjekët pohojnë se nga që Song nuk mund të djerësijë dot, lëkura e tij plasaritet, ashpërsohet dhe ngjan me “luspa peshku”. Kështu, familja e vogëlushit mundohet të kontrollojë vazhdimisht temperaturën e trupit, duke e larë me… akull. “Ka dhembje të tmerrshme gjatë gjithë kohës dhe në rast se nuk kemi akull të mjaftueshëm i rritet temperatura“, deklaron i ati i fëmijës, Song Dehui. Megjithatë mjekët thonë se deri tani nuk ka asnjë lloj trajtimi për sëmundjen në fjalë, fakt që i vështirëson gjërat akoma më shumë.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top