You Are Here: Home » Kuriozitete » HISTORIA DRITHËRUESE E VAJZËS-DEVE! (FOTO)

HISTORIA DRITHËRUESE E VAJZËS-DEVE! (FOTO)

albstroka-blog-ella-harper-historia-dritheruese-e-gruas-deve-lorena-stroka-gazetareNga Lorena Stroka

Ka disa histori që kur i dëgjon për herë të parë, zor se i përmban dot lotët. Histori drithëruese, përmes të cilave përcillen mesazhe të thella shoqërore që ia vlen të dëgjohen. Histori që të bëjnë të mendosh se vlerat e vërteta njerëzore nuk gjenden te pamja e jashtme, por, kryesisht te shpirti i secilit prej nesh.

Ella Harper ishte një vajzë me probleme të lindura fizike dhe një shpirt tejet të madh. Një trimëreshë e pashoqe që pavarësisht veçantisë së saj, përpiqej të jetonte jetën e vet me vendosmëri dhe dinjitet, pa kërkuar mëshirën e askujt

Ella Harper (180-1921), e njohur ndryshe si vajza-deve, zgjodhi të ecte këmbadoraz, për shkak të një sëmundjeje të rrallë ortopedike në këmbët  e saj, të cilat ishin të lakuara/kthyera mbrapsht. Ella ishte një nga personazhet më të njohura të cirqeve të kohës, me të ardhura javore më shumë se 200$./albstroka.com/

© AlbStroka.com

albstroka-blog-lorena-stroka-gazetare-historia-e-vajzes-deve

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top