You Are Here: Home » Gnomonologji » Fakti që të tjerët janë më të zgjuar se ne, rrallëherë na gëzon, por siguria që ata janë më budallenj se ne, na gëzon thuajse gjithmonë… Sinqeriteti është forma më e sjellshme e budallallëkut…

Fakti që të tjerët janë më të zgjuar se ne, rrallëherë na gëzon, por siguria që ata janë më budallenj se ne, na gëzon thuajse gjithmonë… Sinqeriteti është forma më e sjellshme e budallallëkut…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Frika i bën të zgjuarit budallenj dhe të fortët të dobët.
  • Të zgjuarit sigurojnë qëndrueshmërinë e shoqërisë, ndërsa budallenjtë përparimin.
  • Sinqeriteti është forma më e sjellshme e budallallëkut.
  • Ndjek ligjin e përparimit: Budallenjtë mbeten pas, ndërsa të çmendurit ecin shumë para.
  • Fakti që të tjerët janë më të zgjuar se ne, rrallëherë na gëzon, por siguria që ata janë më budallenj se ne, na gëzon thuajse gjithmonë.
  • Në vendin e budallenjve, lavdinë njerëzve nuk ia sjellin të vërtetat e mëdha, por gabimet e mëdha.
  • Në duart e të mençurit helmi bëhet ilaç, ndërsa në të budallait akoma dhe ilaçi bëhet helm./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top